[...] od dawna ze sie bierze kreatyne na czczo przed lub po treningu my chcemy dobrze doradzic a Ty zrobisz jak uwazasz dla mnie mozesz sobie piers z kurczaka posypywac jablczanem. Panowie wyzej dobrze doradzaja bcaa aminokwasy a cm3 kreatyna w polaczeniu z dieta i treningiem daje sile i mase. a jak nie chcesz kreatyny w proszku jedz surowe mieso :P
no bialka za duzo, spokojnie mogłbys dac ok 170-180g policz surowe mieso bo to"gotowana piers" patrzac na ilosc bialka jest wazona po obrobce i jest tam ok 250g syurowego miesa, te serki smietankowe wywal a daj twaróg jak juz albo jajka
ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie czy 100g usmażonych piersi ma 21 g biała czy surowe mięso tyle ma? jak smażone tyle ma to muszę robić porcje po 260gr przed smażeniem bo do tej pory robiłem po 200gr i myślałem ze w tych 200gr mam 42gr biała.
[...] orzechów, a poza tym nie układaj diety korzystając z gotowców typu Naleśnik, filet bez panierki - chyba że sam te gotowce stworzysz i wiesz dokładnie, co w nich jest. Do oceny wstawiaj dietę, gdzie wpiszesz wszystkie podstawowe składniki - surowe mięso, jaja, mąka itd. Białka daj 1,8-2g na kg masy ciała; większe ilości są zbędne. Pozdrawiam.
Jesli gotujesz , smazysz czy dusisz to normalnie dzielisz po obróbce, Gdy np surowe mieso ma 1kg to po obróbce jego waga spada srednio do 700-800g więc chcac podzielić na 10 porcji to wyjdzie ci 70/80 g , taka sama zasada jak przy surowym . Posiłki układaj soebie tak żeby ta porcja białka na posiłek tez byla jakaś sensowna ( np +- 30-35 [...]
imo więcej tłuszczu tutaj się przyda, nie węgli, tych jest już sporo. mało też jest warzyw, wędzona ryba niecodziennie, raczej postaw na świeżą, ten sznycel to surowe mięso rozumiem? jak tak to ok.
[...] być przetworzone, ale jak ktoś się tyka mięsa, to kij wie co tam siedzi. Walą tam konserwanty, przyprawy, żeby tylko było "smaczne". Trzeba zapamiętać jedno, najtańsze jest surowe mięso, jeżeli taka szynka z indyka jest dużo tańsza od piersi z indyka, a wagowo są podobne, to nawalone jest tam dużo syfu typu ścięgna, skóra i inne. Czytałem gdzieś [...]
Surowe mięso jest raczej o wiele wolniej i trudniej trawione niż odpowiednio przygotowane po obróbce termicznej. Ponadto ryzykuje się zatrucie pokarmowe, nie można również wykluczyć zagrożenia różnymi pasożytami. Dla fantazji - czemu nie? Dla zdrowia i kondycji - NIE!
dla mnie nie ważne tłusty półtłusty jednakowo przetworzony jeżeli sam nie wychodujesz świni i nie zabijesz a kupisz surowe mięso i myślisz że nie jest nic dodane to Chyba błąd. ja nie rozważm w przypadku twarogu przetworzony czy nei bo odpowiedź jest oczwista